Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2010. szeptember 27., hétfő

Rejtvény

Hoztam nektek egy kis feladványt! Már régebben is nézegettem ezt a jó kis kétoldalas sálat ezen a blogon, de 100%-osan nem sikerült rájönni, hogy is kell kötni.


Ha valaki tudja, megoszthatná velem! :)

Köszönöm a segítséget! A Knittinghelp.com-on találtam elég jó bemutatást a kétszínű "double knitting"-ről!

Még azt megmondaná valaki, hogy tudok normálisan 2 szálat tartani? A középső ujjam nem akarja az igazságot! Ha mindkettőt a mutatóujjamon tartom, akkor meg összetekerednek...

9 megjegyzés:

Babi néni írta...

Szerintem - bár én nem tudok kötni - csak úgy készülhetett kétoldalasra, hogy zokniszárszerűen körbe van kötve és a két vége horgolással összezárva a hurkának. Nem?

Sajna olyan fura nyelvül nem tudok. :o)

Gabella írta...

Hát igen, olyan fura nyelvül én se tudok, talán dán, a dk végződés miatt...

Én még nem mondom el, hogy gondoltam, hátha valaki még tutibbat mond!

Zandiflora írta...

Angolul Double Knitting, ha rákeresel erre a kifejezésre biztosan találsz segítséget. YouTube-on is van hozzá anyag. Személy szerint én még nem próbáltam, de sok más mellett ez is tervben van véve.

Zandiflora írta...

Helyesbítek: tervbe van véve

Zsófi írta...

Andi lelőtte a poént...
A csőkötés kétszínű változata.

Gabella írta...

Köszi Andi! Keresem is!

Zsófi! Pedig szinte esküdni mertem volna, hogy te leszel az első, aki megmondja a tutit! :)

Anice kötős blogja írta...

Néhány éve a fürgeujjak is bemutatta ezt a kötést, egy győri asszony készített vastag pulcsikat az unokáinak-akkor néztem, de nem fogott meg. bumetingNem is emlékszem pontosan a hogyanjára, de egyszerre kell kötni a kétszállal.

Kri írta...

Csőkötéssel. És két színnel.
Rózsaszín pöttyök:
" A csőkötés első sora az elkészült pulóver kezdése lesz majd. A következő: *egy s, egy ráhajtás*. Az utolsó szemet fordítottan kötöm. Második és minden további sor: a szélszemet simán veszem le a tűről, majd *egy sima, a következő szemet (ezt kötöttem simával az előző sorban), fordítottan leemelem* (ha véletlenül simával, akkor nem sikerül a cső), az utolsó szem szintén sima."
Egyszer készítettem, csőmintával, egy sapit. Nagyon jó, meleg sapikat lehet vele készíteni, vékonyabb fonallal is. Mert a két rész között a levegő mint tudjuk szigetelőként működik.


Magam tanultam megkötni. tehát nem tudom hogyan KELL tartani a szálakat. Én a mutató ujjamon (mert azon tartom a szálat)mindig csak az egyik színt tartom, a másik lóg. Elől vagy hátul, a mintának megfelelően. Egy idő múlva a gombolyagokat rendezgetem, mert összekavarodnak. De megy a munka.

Kri írta...

Fordítás DÁN nyelvről, google fordítóval :D :D



Íme néhány virágot hatalmat a pénzt - egy kettős kötésű sál, ihlette a sál virággal a Annette Daniel's "Kötött Természetesen. " A sál itt keskenyebb, mint a könyvben, mert azt hiszem, sálat a lepkék túl széles (már 32 öltés van, mint 44 öltéssel a lepkék). A virágok Nekem van / forgatni / tükrözött, ahogy azt nézett utánam, és ők szétszórva át a sálat, amit éreztem. És között a virágok is nagyon jól ülni egy kis lepke, ugye? O)

Blomstertørklæde i dobbelstrik

Garnet van - itt jön a meglepetés - SUUUUPERSOFT.... mi más? A szín kombináció kísért, amióta láttam, hogy nekem, mint mi lovagoltunk a vonat haza kötés fesztivál Silkeborg (csak kérni Brett, aki lefektette az összes fül látomásaim). Közben én Merengések így át a zöld széle vele. Meg kellett hagyni a megszokott Super Soft-toló (azaz Mrs. Svit), mert nem csak ezek a színek, én csak azt akartam. Találtam viszont az Ovis, és tudtam sørme csak 50 gramm minden színből (Én is egy kicsit kisebb), a zöld-tól Mrs. Svit: o)

Sok lehetőség van dupla kötögetni, de nem a leggyorsabb módszer kötött. Ott kell lennie elég jó, hogy folyamatosan figyelik a grafikonon, és akkor csak úgy ott, amikor a szín matt színű, egyik oldalán, hirtelen a mintát a színes, a másik egy időben való, a diagram olvassa el a "rossz" utat . Az ember persze választhat a téma, ahol azt azonnal logikus, hogy a varratokat, hogy a kötött ....

Most már csak töltsük fel magam, hogy van annyi erő velem, hogy én merek legyezte színes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...