Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2009. augusztus 18., kedd

Az első gyapjam története

Hát az úgy volt, hogy én még életemben nem kötöttem gyapjúból, nem is vágytam rá, mert (tudtommal) "a gyapjú szúrós, nehezen kezelhető, nem tartja a formáját", és nem szeretem a macerát. Pamutot használtam, de általában inkább akrilt. Aztán mikor rátaláltam a rengeteg blogspotos kötős blogra, valahogy elkezdtem érdeklődni. Erikánál sokat nézegettem a meglepően szép gyapjú fonalakat, amik nem is drágák, és mindenki olyan szép kendőket köt belőle! Fura ez, mert ezelőtt kendőre se vágytam, na de megfertőztek.

Agyaltam, hogy talán akrilból is lehetne, de rájöttem, hogy az merénylet lenne ezek ellen a minták ellen. Aztán feladtam, gondoltam, ez nem az én stílusom, nem is érdekel. De mindig előjött. Aztán egyszer csak Maris felajánlott nekem egy cserebizniszt, így lett 25 deka lilás bordó vékony Rikker gyapjam. Szép és praktikus kötőtűim is vannak már hozzá, így nekiláttam a Gail nevezetű mintának, ami úgy bejött, hogy 5 nap alatt elkészült a kendő!

Csakhogy nem lett tökéletes. Kezdő gyapjú felhasználó lévén nem gondoltam, hogy a befejezést valami laza módszerrel kell elkövetni. De erre csak akkor jöttem rá, mikor elkezdtem (sajátos módon) kifeszíteni a kendőt... Sajnos ennyit engedett a széle, cakkosabbra nem tudtam kihúzni. És még jó, hogy nincsenek itthon a gyerekek, mert gombostűt nem találtam, az ő parafatáblájukról nyúltam le a rajzszögeket, és mivel nem találtam megfelelő felületet, az ágyunkra szúrkáltam fel a kendőt.

Nem ér kiröhögni, legközelebb majd jobban sikerül! :) Azért ugye, nem olyan béna?



Ja! És majdnem fele fonalam még megvan, a másodikból csak néhány métert kellett elhasználnom. Ha ezt előre tudom, Laminaria-t kezdek el. De a fele fonal biztos nem elég hozzá. Na majd legközelebb. És 200x80 cm-es a drága. (Az hány Moncsit is jelent pontosan? :D)

13 megjegyzés:

Macus írta...

Nekem tetszik. És a színe is. A minta magyarul elérhető valahol? csak megkötném most már én is valamelyiket, annyira szépek.

Gabella írta...

Mária! Moncsinál megvan a minta! Ha a Gail szóra kattintasz, oda jutsz! Én is az alapján a leírás alapján kötöttem!

Csilla írta...

Szeritem igazán szép lett :o)

King.art írta...

Szerintem is szép! Egyébként meg jó, hogy írod, ezek szerint még lazábbra kell a végét kötni? Jó tudni, ha már ott járok majd az enyémmel.

nöné írta...

Gabi, semmi kivetnivaló nincs a kendődben, szuper lett! Hidd el nekem, a Lami nem jött volna ki a fonaladból! Jól jártál így! A maradékból pedig köss egy Shetlandot, meglásd, azt is szeretni fogod! A Lamit érdemes bővebb mennyiséggel a készletedben elkezdeni, bár én még tolnaiból nem kötöttem meg. Ügyes vagy, de ezt én egy percig nem vitattam:o)

Kati írta...

Nagyon céép lett!!:)
Szerintem nem baj, hogy nem cakkos a széle, eZ a kendő egyébként sem annyira "cakkosítható";) (a shetland sem pl a laminariához képest)
És egyetértek Nönével;)

Gabella írta...

Köszi, köszi, köszi! Pirulok rendesen, hogy ilyen kedveseket írtok! :-)

Macus írta...

Gabella!
Köszi az infót. Látod, a többiek - akik nem olyan amatőrök kendő-ügyben, mint én - is szépnek találják.

Névtelen írta...

Szerintem is nagyon szupi lett. És nem is gondoltam volna, hogy ekkora, ilyen kevés fonalból.

Moncsi írta...

Szép lett, ha okoskodhatok kicsit, ehhez kifejezetten javasolnám, amit én is későn fedeztem fel, a rugalmas leláncolást, azzal aztán oda feszíted, ahova akarod, próbáld ki a következő kendőnél! Háát, ez olyan 1 moncsi, kicsit még rövidecske! :)))

anyahajó írta...

Szép lett nagyon - és szerintem ez is játszhat a fonalfalóban :)

Gabella írta...

Ez játszik! Benne van a 141 g-ban! :D

Maris írta...

Gabi, ez q... jó!!!! Gyönyörű!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...