Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2010. február 1., hétfő

Farsangi láz

Sose voltam odáig a jelmezek kiagyalásáért, beszerzéséért, kivitelezéséért, de mikor január elején egymás mellé került sárga és fekete gombolyag, gyorsan megszületett az ötlet! Mesinek is tetszett, így össze is hoztam. Még most is tetszik! Szárnyat kell még eszkábálni, de azt muszáj varrni, így az kicsit már nehezemre esik.



A pulcsi megint föntről kezdve, körben lett kötve, a hajpánt egy pici calorimetry, amire rövidpálcákból horgoltam a csápot. Oviba a pulcsit simán el fogjuk hordani.

A sárga fonal készleten volt, a feketét vettem. Az egész 170 g-ot nyom, amiből 70 g játszik a fonalfalóban!

Tehát az állás 1099 g! :)

13 megjegyzés:

Macus írta...

De jó!
Ezt a jelmezeskedést sose bírtam, de ha mondjuk kötni kell hozzá, az más.
Ez a kicsi lány olyan mosolygós. Imádom!

Gabella írta...

Köszi! :)

Maris írta...

Fóliát (szétvágott nagy nejlonzacskót, esetleg maradék szúnyoghálót) is feszíthetsz drótkeretre, amit a Zuradlaci meghajlít. Akkor nem kell varrni.

Vigyorgós Mesiméhecske CSÚCS!!!!!
Szégyellős Lackóka mi lesz?

Gabella írta...

Lackó örökölt Palikától egy lovag jelmezt, de az ugye se nem saját készítésű, főleg nem kötés, úgyhogy azt majd máshol mutatom. :)

Van már ötlet amúgy a szárnyra, sárga vászon anyag, és az lesz drótra feszítve, csak mondom, varrni kell. :)

Mák írta...

Szia!Bocsi, hogy így ismeretlenül belekotyogok!Nagyon helyes a méhecske mosolygós Mesi!!
Szárnyra én azt az ötletet kaptam a tesómtól (miután a lánykám tündér szeretne lenni, hogy meghajlított drótra fehér neylon harisnyát ráhúzni...Még nem kiviteleztem...de az ötletet jónak tartom , mert így nem kell bajlódnom, hogy mivel feszítsem ki, tulajdonképpen hártyás is...és varrhatok rá valami (első körben ezüst szálakat gondoltam, de majd kivitelezés után megmutatom ha valakit érdekel:D, hogy mire jutok vele...Bár most így leírva...lehet a varrásra végigfut...

Gabella írta...

De milyen drótot tudtok ajánlani, ami megtartja a formáját, akkor is, ha egymásnak szaladnak a gyerekek, vagy nekidőlnek a falnak, széktámlának? Amúgy listás a nejlonharisnya is.

Mák írta...

Drótra őszintén szólva én arra gondoltam amelyik ilyen színes izével:), műanyaggal van bevonva, nem tudom hogy hívják alvilági nevén, de elég merev, hogy formára lehet hajtani , meg is áll... ugyan ha nekimennek nem tartja meg a formáját, de ha a végénél jól el van tekergetve balesetet nem okoz, max elhajlik:D:D:D:D..( az én lánykám is most lesz 4 éves, szóval a biztonságra gondolnom kell:D)...Szerintem elég picika szárnyat fog kapni és levehetősre szeretném ilyen gumipánttal majd a hátára szerelni, így ha az óvonénik úgy látják le kell venni, könnyen lekapják róla:D.

Gabella írta...

Igen, én is olyan hátizsákosan felvehetőt gondoltam. Ez a szerelés is azért jó ötlet, mert ha nagyon nem akar öltözni, akkor is méhecske a pulcsi.

Anice kötős blogja írta...

Szuper aranyos benne a kislányod!

Mák írta...

Akkor egyet értünk!Majd muti meg mire jutottál..Majd én is felrakom, bár egyenlőre még nem tudom a farsangi bál időpontját az oviban:S...Nem sietik el a kiírást..Pedig még beszereznem is kell hozzá pár dolgot.

Amanda írta...

A jelmez nagyon klassz. Én is ezt csináltam volna, de a lányom rózsaszín angyalka szeretne lenni.
Szárnyak: mondjuk mi kölcsön kapunk valami tépőzáras, hátizsák-szerűt.(de azt hiszem valamit barkácsolni kell, házi használatra.)
Merevítés: tavaly a virág-jelmeznél a szirmok szélébe villanyszerelésnél használt vezetéket fűztünk. Elég merev, jól tartott, de nem szúrt és elhajlott ha külső hatás érte.
A harisnya nagyon jó ötlet, esetleg még a tüll jöhet szóba. Lehet, hogy az maga olyan merev, hogy nem kell drótra kifeszíteni. Ha úgysem nagy szárnyat akarsz.

Gabella írta...

A tüll se rossz ötlet, abból van is valamennyi fehér még anyuéknál.

Mák írta...

Szia!Ígértem neked egy szárnymegoldást..Felraktam..Maradt a drót neylon harisnyás változat...Fanninak tetszik:D.:

http://makviraga.blogspot.com/2010/02/szarnyalunk.html

Pénteken lesz a farsangi bál a rucija még folyamatban..a szárnya izgatott a legjobban, így azzal kezdtem:D.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...