Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2009. október 5., hétfő

Megint egy saját ötlet


Noémi poncsójához beígértem egy sapkát meg egy sálat is, de eléggé megizzasztott a dolog. A sálhoz marhára nem volt kedvem. Nagyképűen hangzik, de egy sál túl egyszerű, nem mozgatta meg a fantáziámat, így hozzá se akartam fogni. De nagynehezen elkészült! Hogy ne legyen olyan unalmas a patentminta, szépen körbehorgoltam. Szerintem, dobott rajta egy kicsit.


A sapka az más történet. Se egy kép, se egy konkrét ötlet nem volt. Annyit mondott a kedves megrendelőm, hogy legyen rajta ugyanolyan bojt, mint a poncsón, ugyanúgy mályvából, meg legyen megkötős, a kötő is mályvából, a sapka lehet többségében khaki színű, de legyen csíkos, viszont ha lehet, inkább függőlegesen csíkos. És kicsit lehet manósapka, nem az a teljesen fejre simuló. Hát, agyaltam éjjel, agyaltam nappal, nem jött a szikra. Agyaltam tovább. A bojtot meg a kötőt megcsináltam már előre, hogy nehogy félidőben elfogyjon hozzá a mályva fonal, de a sapka ötlete csak nem jött. Közben azon is gondolkoztam, hogy egy rétegből ez nem is lesz jó, igazán fülfázós sapka lenne.

És ahogy kitaláltam, hogy 2 réteg legyen, az alapötlet meg is született! Egy pánt, ami körbefut a sapkán, hogy a fülnél, homloknál dupla meleg legyen, és lehetne csíkos is. Vízszintesen, de ha összeállítjuk, ez függőleges lesz!

Az első, a prototípus nem sikerült. Széles volt a pánt, gyorsan fogyasztottam a sapkát, olyan lett kicsit az alakja, mint a honfoglaló magyarok szőrös, csúcsos, bőrből készült fejfedője. De nem bontani kezdtem, a maradék fonalból csináltam keskenyebb pántot, meg hosszabb sapkát, és csak akkor szedtem le a bojtot meg a kötőt! Aztán persze bontottam, mert úgy megtetszett a sapka (nekem és Mesinek is), hogy az én kis modellemnek is kötöttem egyet. A Noémié (Noméjimé, ahogy Meske mondja) szombaton, a Meskéé vasárnap készült.


De a csajszim oviban van, így most a vénséges Kati ült nekem modellt! Kati-baba 1980 óta öregszik velem, ezért ilyen maszatos az arca! Ja, és Kati baba feje azért kisebb, mint egy átlag 3 évesé, szóval a csajszikon azért jobban fog állni!

Remélem, tetszeni fog a kislánynak meg az anyukájának is!

5 megjegyzés:

Macus írta...

A sapka nagy ötlet! lehet, hogy megpróbálok valami hasonlót Vikinek.
Macus

Ilona írta...

Gabi! Zseniális kollekciót rittyentettél!

Névtelen írta...

Nagyon helyes lett, egyáltalkán nem látszik rajta, hogy nem volt hozzá kedved. Sőt!

era írta...

szia!

Leírást nem készítesz hozzá véletlenül?Nagyon szuper lett,de én még sajnos nem vagyok olyan ügyes,hogy képről megkössem

köszi
era

Gabella írta...

Igen, persze, lesz leírás is! Ó, bár tudnék 3 felé szakadni! :-) Kicsi türelmet kérek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...