Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2009. október 1., csütörtök

A legmeggyőzőbb érv a természetesség mellett

Vagyis a legmeggyőzőbb hozzászólás! De mindenkinek köszönöm, aki leírta a véleményét! Ezt az egyet viszont muszáj külön bejegyzésben is közzétennem! (Ellensúlyként... :-D )

Gabi írta...

Van egy nagyon fontos szempont, amit, ha jól láttam, még senki nem említett, de szerintem nagyon idekívánkozik. Láttam egy szlogent: "Aki köt, az a Föld barátja!" Ez csak akkor igaz, ha természetes alapanyagú fonalakból kötünk. Ezzel életben lehet tartani több ősi iparágat, az állattartást, a hagyományos technológiákkal készült természetes alapanyagok feldolgozó mesterségeket. A műszálakkal pontosan az a nagy baj, mint ami az egyéb műanyagokkal. Ha nem is látszik elsőre, itt ugyanaz a gond, ill. a kérdés, mint az élet bármely területén: mindannyian a pénzükkel szavazunk, amikor választunk a boltban. A tét nem kevesebb, mint a folytatható élet, a környezetbarát ill. környezetromboló (pl. nem lebomló) termékek közötti választással a Föld jövöjéről szavazunk.

Még sok gondolat van ezzel kapcsolatban, ami idekívánkozna, de talán ennyi is elég gondolat (vagy inkább KLIMA)ébresztőnek.

Egyetértek! Még soha nem gondoltam át így. Azért a már meglévő műszálaimat elkötöm, mert ha valami készül belőle, kisebb az esély, hogy hulladékba kerüljön!

1 megjegyzés:

Sch Gabi írta...

Hát, ekkora hatásra nem számítottam, de igazán örülök, hogy rátaláltál a megjegyzésre, és ennyire komolyan vetted. S ráadásul a te blogodon, így kiemelve, sokan olvassák, s így talán még többen elgondolkodnak ezen... Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...