Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2009. május 27., szerda

Cicák

Azzal kezdődött, hogy kiscicám, Mesi 14-én betöltötte a 3 évet. Előző nap kapott egy aranyos cicás képeslapot, és annyira tetszett neki, hogy egész nap és másnap is azt hajtogatta, hogy pont ilyen cicát szeretne. Már meg is beszéltük, hogy a lassan 3 éves, de anyának sikertelen cicánk, Cirmike mellé be kéne szerezni Mesinek egy kiscicát.

Erre 15-én délután mire érek haza? A gyerekek meg a dédi mama egy kiscicát dédelgetnek. Hát, ez meg hogy került ide? Mire mama: leesett a padlásról! Van még fönt egy kis fekete is. Hát, döbbenet! Cirmike, a nem-anya-típus, kb. 1 hónapig titokban nevelgetett a padláson két édes kis cicát, az egyik pont olyan, amilyet Mesi szeretett volna, és pont a szülinapja után 1 nappal jönnek elő! Na de ilyet!


A cicák félősek, és folyton elbújnak, így sose tudom, hogy megvannak-e még, vagy örökre eltűntek... Az anyukájuk bezzeg igencsak szelíd jószág!


És ha már cicák! Régóta szeretnék én is kötni, horgolni játékokat, de valahogy eddig nem szántam rá magam. Eszembe jutott egy régi kis kötött cica szerűség, amit még a tesóm, Kriszti csinált egyszer. Igazából csak próbálgatta a kötést, és egy fehér meg egy rózsaszín kötött téglalapot kötött, azt varrtuk össze, kitömtük, elvarrtuk két sarkát, megkötő került a nyakára, hímeztünk rá szemet, orrot szájat, bajszot, és ennyi volt a cica. Most valami hasonlóval próbálkoztam, csak épp egy harisnyakötőtűvel kötött cső volt az alap. Elég nyomi lett...


De Lackónak nagyon tetszik, ez már a 6. állat, amivel alszik. És lenyúlta azt a próbadarabot is, ami a jövendő sálam mintája lesz majd a télen. Szóval azt a darab kötött izét a nyomi cica takarójának nevezte ki. Semmi nem vész kárba! :)



Ja, ha már a gyerekekről írtam, mutatok róluk egy képet is!

7 megjegyzés:

Melinda írta...

NEM nyomi a kötött cicád, sőt! Nekem nagyon tetszik!:)
A gyerkőceid édesek!!!:))) A pici jövevények is.;)

gabcsap írta...

Nem is nyomi az a cica,tök ari! Én készülök is cicát kötni,az unokahúgom cicabolond...

Maris írta...

Édesek a gyerekcicák meg a macskacicák is :-)
Azóta nem kellett farakást bontani többször? :-)

nöné írta...

Cicaőrület nálunk is van, a 17 éves "kicsi"lányom imádja. Sajnos a szép fekete cicánk két hete eltávozott közülünk (nagyon hiányzik), de már cseperedik az utánpótlás a barátnőnél. Imádnivalók állatkák. A kötött cicád aranyos. Ismered Ancsa lustamacskáját. Én megkötöttem, élmény volt.
A gyerkőckéid pedig továbbra is naggyon aranyosak!

Gabella írta...

Lustamacska a következő lépés lesz! Csak nem nagyon van "macska-színű" maradék fonalam! :D

Maris! Nem, most a cicák a betonrakásba költöztek... Nem fogtam őket már vasárnap óta!

Maris írta...

Ajaj, kondizhat az urad, mire a betonrakást is arrébbhordja a zavartalan macskázás érdekében :-D

Névtelen írta...

Szépek a gyerekeid és olyan jó testvéreknek tűnnek (enyémek bezzeg állandóan veszekednek).

A kiscicáknak milyen kis jellegzetes pofija van. :)
És a tied is nagyon helyes, tényleg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...