Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2009. március 11., szerda

Interchangeable

Tudnátok egy rövid tömör magyar meghatározást erre a szóra? Szerelhető? Változtatható? Vagy mi???

Esetleg a cable szóra? :) Kábel? Damil? Vezeték? Drót? :D

Másik dolog! Találtam egy helyet, ahol szintén árulják ezeket a termékeket. Tájékozódom az árakról! Írnátok véleményt, hogy az ITTENI árak mennyire elfogadhatóak, vagy elfogadhatatlanok? (Úgy gondolom, tudnám olcsóbban adni, és de jó lenne, ha lejjebb menne az Euro ára!)

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Mit szólsz a "variálható"-hoz?
Variálhaó körkötőtű készlet - hogy hangzik?

A cable pedig itthon leginkább damil néven fut. Mikor a Burdában vettem körkötőtűt, akkor úgy kértem, hogy 80 centis damillal, és az eladók rögtön tudták miről beszélek, úgyhogy szerintem ez közérthető.

Gabella írta...

Szerintem is damil, csak azért nem akartam annak nevezni, mert ez azért mégis más, mint a damil. De asszem, az lesz a neve! A variálható pedig jó tipp! Köszi!

Kati írta...

Na akkor én az árakról!:)

Tényleg reménykedjünk, hogy kicsit lejjebb megy az euró... ez a német oldal egy kicsit drága, de mondjuk amit tegnap feltettél képet és írtad, hogy kb 40euró az már barátibb!:)
Meg azt is látom, hogy szettben messze jobban megéri, mint darabonként rendelni... (asszem elkezdek gyűjteni:D )

M3nyu5 írta...

Interchangeable : felcserélhető (cserélhető).
Gondolom kötőtűs szövegkörnyezetben úgy kell értelmezni, hogy cserélni lehet a damilt a tűben. Szerintem a variálható furán hangzik.

Unknown írta...

Menyus: a "cserélhető" valóban helyes kifejezés, ha a szótári értelméről van szó a dolognak, de szerintem azért kifejezőbb a "variálható", mert nemcsak cserélni lehet a különböző méretű tűket a különböző damilokon, (az én készletemben 3 damil x 10 féle tűvastagság = 30 féle kötőtű), hanem pl. van a készletben úgynevezett véglezáró gombocska, amit ha két kötőtű egy-egy végére csavarsz, akkor egyenes kötőtűt tudsz vele helyettesíteni. Vagy ha az egyik damil mindkét végére teszel gombocskát, akkor a damil átminősül segédtűvé, amin biztonságosan félre lehet tenni az éppen nem kötött szemeket. Így a kötőtű más funkciót is kap. Ezen kívül vannak még olyan köztes csavar-elemek, amivel az összes damilt összecsavarhatod egy giga-hosszú damillá - pl ha poncsót, vagy más naaaagy darabot köt az ember egy darabban. Tehát a variációk száma hatalmas...

Gabella írta...

Ancsa! Ez így igaz! Ezért szimpi nekem is a "variálható" névváltozat.

Jövő hét végén lesznek már konkrét részletek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...