Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2015. november 18., szerda

Tervezés-tervezés

Tudom én, nem szabad a saját munkánk értékét lebecsülni. Mindig ledöbbenek viszont amikor kicsit túlértékelik magukat emberek. Mint például az a bizonyos Barbie-sapka 2000 Ft-ért... Hogy mi??? Közben meg tudom, hogy azzal nem megyek semmire, hogy 2000-ért kötök/horgolok gyerek sapkákat. "Olcsó" fonalból, mert ennyiért még megveszik. De ezzel meg pont nem megyek semmire. Napi egy sapka esetleg összejön. Többre se időm, se kedvem, mert annak meg az lenne a vége, hogy megerőltetem a kezem, és akkor kb. 1 hónapig nem is tudok semmit csinálni.

Na de akkor mit csináljak? Mert valahogy mindig ezen a kötős-horgolós vonalon maradok, ezen agyalok, ez érdekel, ezt szeretem csinálni. És tudom, sokkal kifizetődőbb (lenne) a tudásomat eladni, nem pedig terméket, mert ugye a kötőtű értékesítésbe pénzt kell fektetni, amiből megveszem a termékeket, a kötött-horgolt cuccokba meg még időt is meg munkát is, minden egyes darabba az anyagköltségről nem is beszélve.

Mi marad? Na mi? Hát  naná, hogy a tervezés! Itt jön az, hogy ez tényleg tiszta haszon! Mert hát vagyok én meg a 3 gyerekem, plusz néha egy-két olyan megrendelő, akinek szívesen készítek ezt-azt, szóval mindig van mit kötni, horgolni. Nagyrészt saját fejem után megyek, max. ötletadónak használok egy-egy fotót, tehát elvileg tervezni is tudok. A fonalat mindenképp meg kell venni, ez az egy pénzbeli befektetés. De ha az elkészítés mellett fektetnék időt a megvalósítás folyamatának leírásába is, akkor még hasznot is húzhatnék belőle. De tényleg! Kötni tudok, horgolni tudok, fogalmazni tudok, rajzolni is sikerül valahogy, pénzt is szeretnék keresni, tehát motiváció is lenne.

De megint jön az első pont! (Most itt magamat biztatom, és a saját fejemet mosom! Igen, megkaptam már mástól is, úgyhogy kezd a szemem kinyílni!) Hahó! Munkád volt vele, kérd meg az árát! Ne ingyen add a tudásod! Ne azt nézd, hogy ez olyan egyszerű, hogy ezért a fene nem ad pénzt! Képzeld el, nem mindenki tud ám képről lekoppintani szinte akármit! Még akkor se, ha nincs benne se csavart, se norvég minta! Nem mindenkinek egyértelmű, hogy mi hogy megy! De komolyan! Attól, hogy te nem adnál egy mintáért sok eurót/dollárt/forintot, elég sokan megteszik! Egyszerűbb dolgokért is! Szerinted miért megy olyan jól a ravelry? Tuti nem csak az ingyenes minták miatt!

Itt még egy pont közbejön, az angoltudás hiánya, így aztán itt az idő a tervek leírása mellett nekifeküdni az angol tanulásnak is! De átmeneti ötletem is van már! Szóval juhé!


2 megjegyzés:

Zsuzsanna írta...

Szia! Én egy '74-es évjáratú egyszermekes anyuka vagyok és jó érzés visszaolvasni mástól a saját gondolataimat, "agyalásaimat".
A tervezés jó dolog, aki másol az szerintem csak szakmunkás, de semmiképp sem alkotó ember(elme). Viszont tényleg nem érdemes fillérekért adni az Életed, és (bocs a kifejezésért) "szar" anyagból nem élevezet és öröm a kézimunka.
Sok sikert kívánok a munkáidhoz,
Zsu

sara jon írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...