Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2012. május 24., csütörtök

Idegbaj

Ismeritek azt, mikor valahogy semmi nem akar összejönni? Ilyesmi volt tegnap is nálunk. Már a blogbejegyzésem írásakor sem voltam valami vidám, de este kezdett rám törni az idegbaj...

Azért még előtte egy kis sikerélményem is volt. Ügyesen meghorgoltam a kék karikás nyakláncot.


Aztán gondoltam, folytatom a kis bambusz fonalból alakuló sálamat. Szokás szerint tévét néztem közben. Egyszer csak rántottam egyet a gombolyagon, ami ismételten szétcsúszott. De nem csak egy kicsit, ahogy már néhányszor előadta, hanem most viszonylag nagy adag vált el a gombolyagtól. Elkezdtem szépen visszagombolyítani, de nem akarta az igazságot. Valami elképesztően összegubancolódott. Az idegeim nem különben. Elhajtottam a családot a közelemből, és 2 órán keresztül csak szitkozódtam és bogoztam. A fonal már pár helyen kibolyhosodott, össze is akadt pár szál a bolyhoknak köszönhetően. Nem akartam vágni, de végül kénytelen voltam. 3x is. Így is van egy pár méteres szakasz, ami kukára lett ítélve.


Olyan ideges voltam, hogy belefájdult a fejem. Aludni se tudtam valami nyugodtan, a fejfájás pedig még reggel is velem maradt. Azóta pedig a 4 részre szabdalt fonal/kötés ott vár a fotelban, ahová az este hajítottam...

Jártatok már így fonallal? Esetleg konkrétan a selymesen csúszós Barka Limonádéval (azóta Alize Bamboo fine)? Pedig úgy szerettem ezt a fonalat! Többször megnéztem a Fonalbisztróban, mert nem hagy a gondolat, hogy valami nyári felsőt kössek belőle... De most kicsit elment a kedvem.

7 megjegyzés:

Maris írta...

Ez gyönyörű megkötve, szóval én nem hagynám annyiban! Vegyél egy új gombócot, és ha kell, saját kezűleg gombolyítsd át, de ez olyan meseszép, hogy megérdemel még egy próbát. Csak higgadj le előtte :-)

Csilla írta...

Ezért nem vagyok én egy bambuszfonal fun, feszt szétcsúszik meg a szálak közé ölt az ember. Kötöttem én is bambuszt meg fogok is mert van itt még olyan amivel tervem van, de nem rajongok érte, pedig tényleg szépek ezek a színátmenetesek.

MrsYarnart írta...

még soha nem kötöttem ilyenből, és csak annyit: kitartás :) talán nem is a fonal az oka, hiszen olyan szép, hanem a felettünk rohangáló frontok.

Gabella írta...

Végülis 3 csomó lett a visszáján, az este hozzákötöttem egy lila-rózsaszín-szürke-rózsaszín-lila sávot.

Eszter írta...

Kedves Gabella! Nem vagy egyedül! Ettől a fonaltól engem is majdnem megütött a guta, amikor bogoztam! Barkáéknak biztos szólok, most, hogy látom, nem én voltam az egyetlen, akinek gondja volt vele! "Ágnesördög" néven valaki azt írta a blogjában, hogy ebből a fonalból - akkor még Limonádénak hívták- készült pulóvere rettenetesen megnyúlt, úgyhogy a felsőt gondold meg szerintem. Szeretettel üdvözöl: Lőcsei Eszter

Gabella írta...

Köszi az infót, Eszter!

Amaranta írta...

Én mondjuk pont azt szeretem a bambuszban, hogy kicsit megnyúlik, ezt az esést bele kell kalkulálni a felsőbe. Én is kötöttem belőle, bár keveset, és átgombolyítottam magamnak. A színei miatt megéri. Utána legalább nincs gond vele és szoklya a kezem kötés előtt. Más bambuszfonalból viszont kötöttem felsőt és tényleg nyúlik kicsit, nyári laza felsőknek viszont jó. A legnagyobb melegben is. Nekem pld. pont jót tesz a nyúlás a felsőmnek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...