Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2012. január 20., péntek

Fülvédő - leírás

Elnézést, hogy csak most...

Hozzávalók:
5 dkg Micro Bamboo fonal (Coats, Schachenmayr), 3-as körkötőtű



54 cm fej körmérethez 132 szemet szedtem fel, de célszerű próbát kötni, és pontosan kiszámolni, hány szemmel kezdjünk! (4-gyel osztható szemszámra kerekítsünk!)

A szemeket olyan módszerrel szedjük fel, ami nem túl feszes!

Körben dolgozunk, az mindegy, hogy harisnyakötőtűvel, 40-es körkötőtűvel vagy hosszabbal, a damilt húzkodva (értsd: magic loop).

4 sort kötünk 2 sima 2 fordított patent mintával, majd attól függően, milyen széles fejpántot szeretnénk, simakötéssel haladunk tovább. 20 sor mindenképp kell, hogy a fülünk védve legyen, de az 5 deka fonalból még kb. a 26 sor kijön.

Ezután újabb 4 sor patent minta jön, 2 sima, 2 fordított, majd leláncoljuk a munkát, hogy ne legyen túl feszes, 3,5-ös, vagy 4-es tűvel érdemes dolgozni.

A végén viszont nem vágjuk el a fonalat, csak a maradék gombolyagot áthúzzuk a hurkon, hogy ne tudjon lebomlani.! Most jön a második réteg!

Kifordítjuk a fülvédőt, most a fordított oldala van kívül. A fonal gombolyag felőli oldalon, a patent részt közvetlenül megelőző sor felső hurkait felszedjük újra a tűre. Odavezetejük a fonalat, és újra simakötéssel dolgozunk tovább. Az irány most nem mindegy! Úgy kell elkezeni kötni, hogy ha összehajtjuk a hajpántot, kívül-belül a sima kötés látszódjon!

Egyel kevesebb sima sort kell lekötnünk, mint az előbb. Ha a végére értünk, elvágjuk a fonalat, kb. 70 centit ráhagyva, és egy tűvel a szemeket egyenként hozzáöltjük a másik oldal első sima sorának alsó hurkaihoz. Csomózunk, és behúzzuk a szálakat a két réteg közé.

A horgolt virágdísz nem kötelező, én a Sapkák c. újságból vettem a jól bevált mintát.

Viszont a Barka oldalán is van egy nagyon szép horgolt virág!

1 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

jó ötlet, köszönöm a mintát!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...