Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2010. november 19., péntek

Fiú sapka?

Ahogy ideért az új színes fonal, gyorsan ki is kellett próbálnom! Csütörtök délutánra el is készült belőle az első sapka. Lackónak szántam, bár kicsit elbizonytalanodtam, mikor Mesi közölte:
- Ebben van rózsaszín meg lila! Az lányos! Lackót ki fogják nevetni!
De Lackónak azért tetszik, ebben is ment suliba.


100 szemmel, körbe kötve készült, 4-es tűvel. Rám is jó, ha Lackót nem nevették ki a suliban, kötök magamnak másikat, ha esetleg mégse kell neki, akkor meg ez lesz az enyém!

5 deka fonal pont elég is volt hozzá!

Van még 19 gombolyag, és eladó!
(Amíg el nem kötöm magamnak! :-D)

9 megjegyzés:

nöné írta...

Jó lett! Gabi, áruld már el, hány cm a körmérete, jó? Én most kötök Tündimnek, a leírás szerinti 76 szem egy babára való (4-es tűvel), lebontottam, 90-re kezdtem, de ez is épp jó rá, persze, ha nincs csurkában a haja. Nem akarom lebontani, de azért érdekelne a Ti méretetek.

Gabella írta...

Lackó feje (tarkó-fül-homlok) 55 cm. Passzos, de nem szorít 100 szemre.

nöné írta...

Köszi! Nekem 58 cm-re kell kötnöm, legfeljebb ha sapkázik, nem lesz lófarokban a haja, majd a suliban összeköti. Passzos nálunk is, de nem szorít.

Amanda írta...

Az adatokat elraktároztam, én még csak elméleti síkon foglalkozom sapkakötéssel, vagy a kötéssel általában. Régen csináltam már sapkát, rém egyszerű modellt, de úgy látom az a fazon újra divat lett.
Lánykák, mi lesz ha a most passzos, idővel megadja magát és kinyúlik?

Mosolyrend Évi :) írta...

Szió :)
Szuper lett a sapi .)
Nekem jut még arra az óriási sálra? .)
Szeretnék ...

Gabella írta...

Persze, van még! :)

gabi írta...

Én azt szeretném megkérdezni,hogy hogyan van fogyasztva? Nagyon szép a fogyasztás! Megírnád, köszi előre is!

Gabella írta...

Igazából ezt a sapit fentről kezdtem. 8 szemet szedtem fel harisnyakötőtűre, és azt szaporítottam fel 100-ig. Csak a 2 sima, 2 fordított miatt kellett volna valami rugalmas leláncolás, hogy lazább legyen, de azt csak 1 s. 1 f. verzióhoz ismerek. Tehát legközelebb inkább mégis alulról kezdeném, de a szaporítás ugyanaz, mint amit a poncsóknál is szoktam:
http://kototu.hu/koettanfolyam/42-poncso-szaporitas

gabi írta...

Köszi, hogy megosztottad, nem ismertem ezt a szaporítást, sőt nem is gondoltam volna, hogy a kötést lehet így kezdeni, mégegyszer köszi a videó nagyon jó!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...