Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2010. január 5., kedd

Boldog új évet mindenkinek!

Jól eltűntem, ezer bocs érte, és köszönöm az érdeklődést mindenkitől, aki hiányolt! Nem haragudtam meg senkire, nem azért nem jöttem, de volt több oka is.
1. Kíméltem a kezem, mert az ínhüvelygyulladás elég lassan gyógyult.
2. 3 hétig dolgoztam is. (Munkahelyen, utána már nem sok kedvem van írogatni.)
3. Aztán jól megfáztam, 4 hete köhögök. Gondolhatjátok, milyen jó volt az ünnepi hangulat!
4. Hogy ennyi minden összejött, nem is tudtam nagyon alkotni. Akkor meg miről írjak?
5. Aztán azért alkottam is, hogy majd idén legyen mit bemutatni!
6. Meg elsodort az ünnep. Vagyis a fürdő felújítás, az utazgatás, a téli szünet, meg ilyenek...
7. Sokat gondolkoztam, hogy egyáltalán írjak-e még ide... (Csak az állandó időhiány miatt!)

De látjátok, írok!

Ja, és ha már írok, de képet nem hoztam, leírom a bloggal és a kötéssel kapcsolatos "újévi fogadalmaimat".
1. Örülök, ha tetszik amit csinálok, de - és most ne haragudjon meg senki - nem fogok semmi továbbadós játékba belemenni. Eddig is nehezemre esett.

2. Nem veszek fonalat! Akkor se, ha gyönyörű, akkor se, ha mindenki vesz, akkor se, ha úgy érzem, nem élet az élet a nélkül a fonal nélkül. Mert tudom, hogy nincs rá szükségem! A szekrényben van több kiló fonal, azt kellene felhasználnom, és erősen próbálkozom is! Még akkor is, ha 90%-ban akril fonalak. Régen is jó volt, most is jó lesz!

3. Nem fogok gyapjút fonni, de még festeni se! Én maradok a kötésnél (horgolásnál).

4. Kendőt se kötök többet. Max. rendelésre. Mert bár kötni jó, de hordani (számomra) képtelenség!

Nincs több pont, ennyit akartam elmondani. :) Ha még ezek után is szívesen olvasol, nézgelődsz nálam, akkor köszi!

9 megjegyzés:

Zsófi írta...

A 2. pont kivételével én is így vagyok.
Bár a 3. pontot egészen bizonyosan ki fogom majd egyszer próbálni. ;-)

Egyébként még nem jelent meg nálam a bejegyzésed, csak bekukkantottam, hogy mi van Veled... Örülök, hogy újra tudsz kötni, meg horgolni. :-)

Macus írta...

Jó, hogy jelentkeztél végre.
A fogadalmaid olvastán az az érzésem támadt, mintha mérges lennél...

A kezed akkor most már remélhetőleg rendbe jött.

Várom, miket mutatsz majd.
Macus

marywolf írta...

Örülök, hogy "visszatértél".
Akril fonalak felhasználásához: múltkor a természetes mellett a környezetvédelmet hoztuk fel, és ezzel egyetértek, de a környezetvédelemnek az is része, hogy ami van, azt rendesen felhasználjuk, nem dobunk ki, újrahasznosítunk etc.
Szóval én emiatt kötök sok esetben nem természetesből, mert nagymamáimnak van két szerkénnyi, meg anyukámnak is, meg kapok is rendszersen gombolyagokat, amiket ha nem használunk fel, akkor csak a szeméttelepre mennek. Így legalább szemétté válás előtt még hasznosak.

Biztosan tudsz még más dolgokról is írni, mint a kötés, én örömmel olvasom a soraidat.

Jutus írta...

Én nagyon ritkán írok és pont az időhiány miatt,de mindíg olvaslak és ezután is maradok!!!Ha kevesebbet írsz szíved joga,a dolgaidat senki nem fogja elvégezni helyetted,viszont a fáradság miatt neadd fel az álmaidat!!!:D Nagyon szépek a munkáid,ne fossz meg tőle minket!!!:)))

Amanda írta...

Jó, hogy jöttél... hiányoztál ám!
Az évek során én is annyi, de annyi fonalat halmoztam fel, több zsáknyi áll hegyben. A fonalfaló játék helyett én fonalcsipegetek, tehát alig fogy. De mit izélek, hisz a blogomból jól látszik, hogy inkább Tildát és egyebeket varrok, mint kötök. De sebaj, jön még a kutyára kamion... és juszt sem veszek fonalat.
Úgy néz ki, hogy a kendőkötésbe belebuktam. Nem a mintával van a baj, az tök könnyű, de én csak 120 szemre vagyok hitelesítve ez pedig már vígan 500. Azt, hogy hordani milyen egy ideig biztosan nem tudom meg.
Írjál bármit, bármennyit és bármikor és nagyon szívesen olvaslak.

Mosolyrend Évi :) írta...

Gabi te most szontyoli vagy :( Ne már!
Miért teszel ilyen fogadalmakat?
:( Majd meglátod jönnek olyan dolgok amit nem terveztél,vártál s reméltél ...
S pikk,pakk itt a tavasz is :)

Szép estét kívánok!

Gabella írta...

Köszi, aranyosak vagytok!

Nem, nem vagyok mérges! Max. magamra! Hogy folyton mindenki ötlete megtetszik, és beállok a sorba, hogy én is, én is, nekem is megy, én is ügyes vagyok, aztán csak úgy érzem magam, mint a bólogató kutya, közbe meg nem is tetszik annyira a dolog. Meg a sok felhalmozott fonal miatt is magamra vagyok mérges.

És igen, pont erre gondoltam, hogy ha környezetbarát vagyok, ezeket a fonalakat csak meg kéne kötni, mert akkor legalább lenne hasznuk, így meg csak a helyet foglalják, mert kidobni azért nagyon sajnálnám...

Írjak másról. Szoktam, csak annak nem itt a helye! Ez egy kötögetős blog. Akivel jól összebarátkoztam, annak megvan a személyes blogom hozzáférése is.

Nincs semmi bajom, továbbra is nézegetem a többiek kézimunkás blogjait, a szupi munkáit, és lehet, hogy idén is "lopok" majd ötletet. :) De egyelőre van pár saját ötlet, amit már el is kezdtem! Majd mutatom is, ha kész!

Maris írta...

Gabi, olyasmit nem fogadtál meg, hogy mit FOGSZ csinálni? :-D Csak olyat, amit nem fogsz? :-)

Szerintem az nem baj, ha kíváncsiságból kipróbálsz éppen divatos dolgokat (kendőkötés), csak hogy "kipipálhasd". Tutira szokott ilyet mindenki. Aztán vagy "bejön", vagy nem. Én most ujjatlankesztyű-függő vagyok, de majd elmúlik. És ha már halmokban áll otthon az ujjatlan kesztyű, akkor se hiszem, hogy mérges lennék magamra, vagy arra, aki "megfertőzött" :-) Én majd ezen is röhögök inkább, az jobb. Bár állítólag a nevetés is hizlal :-D

Nem semmi a rendszereteted, hogy a kötős blogba csak kötőset írsz, nálam meg milyen anarchia van, irkálok mindent össze is meg vissza is.

Na, sok duma után szerintem az a lényeg, hogy a törzsolvasóidat úgyse tudod elijeszteni mindenféle "ezt se fogom, azt se fogom" szöveggel, mert jövünk és törzsolvasunk :-D

Boldog Újévet :-D

anyahajó írta...

Boldog új évet, Gabella! Szerencsére a felsorolt pontokon kívül is még rengeteg lehetőség van :)

Én is most épp akrilból horgolok, mégpedig takarót. Ha az alsó része úgyis polárból lesz, ami nem természetes anyag, akkor a teteje is simán lehet akril. Legalább gyorsan szárad. :) Szóval szerintem emiatt az akril-természetes téma miatt ne érezd magad rosszul! Épp a polár gyerekruhák mutatják, hogy nagyon sok "műanyagot" adunk a gyerekekre. Az a lényeg, hogy ők szívesen hordják, jól érezzék benne magukat. Ja, meg hogy kötni-horgolni jó érzés legyen. Én pl most próbálok elpasszolni egy kendőt, amiről kiderült horgolás közben, hogy allergiás vagyok a fonalára. Alig bírtam befejezni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...