Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2012. május 24., csütörtök

Idegbaj

Ismeritek azt, mikor valahogy semmi nem akar összejönni? Ilyesmi volt tegnap is nálunk. Már a blogbejegyzésem írásakor sem voltam valami vidám, de este kezdett rám törni az idegbaj...

Azért még előtte egy kis sikerélményem is volt. Ügyesen meghorgoltam a kék karikás nyakláncot.


Aztán gondoltam, folytatom a kis bambusz fonalból alakuló sálamat. Szokás szerint tévét néztem közben. Egyszer csak rántottam egyet a gombolyagon, ami ismételten szétcsúszott. De nem csak egy kicsit, ahogy már néhányszor előadta, hanem most viszonylag nagy adag vált el a gombolyagtól. Elkezdtem szépen visszagombolyítani, de nem akarta az igazságot. Valami elképesztően összegubancolódott. Az idegeim nem különben. Elhajtottam a családot a közelemből, és 2 órán keresztül csak szitkozódtam és bogoztam. A fonal már pár helyen kibolyhosodott, össze is akadt pár szál a bolyhoknak köszönhetően. Nem akartam vágni, de végül kénytelen voltam. 3x is. Így is van egy pár méteres szakasz, ami kukára lett ítélve.


Olyan ideges voltam, hogy belefájdult a fejem. Aludni se tudtam valami nyugodtan, a fejfájás pedig még reggel is velem maradt. Azóta pedig a 4 részre szabdalt fonal/kötés ott vár a fotelban, ahová az este hajítottam...

Jártatok már így fonallal? Esetleg konkrétan a selymesen csúszós Barka Limonádéval (azóta Alize Bamboo fine)? Pedig úgy szerettem ezt a fonalat! Többször megnéztem a Fonalbisztróban, mert nem hagy a gondolat, hogy valami nyári felsőt kössek belőle... De most kicsit elment a kedvem.

2012. május 23., szerda

Kötés nélkül az élet

Már több, mint egy hónapja nem írtam sehol blogbejegyzést. Nem is nagyon lett volna miről írni. De hogy közben hogy megváltozott a blogspot kezelőfelülete, el se hiszem. Nem is tudom, sikerül-e közzétennem az irományom. Kép nem lesz, nincs mit mutogatnom.

Szerintem el se hiszitek, de április 22. óta csak addig volt kötőtű meg fonal a kezemben, amíg bepakoltam a szekrénybe. 1 teljes hónapig egy szemet nem kötöttem, de nem is horgoltam semmit. Nem volt időm. Nem volt ihletem. De már szinte elvonási tüneteim voltak, úgyhogy hétfő este elő kellett keresnem valamit. Találtam egy Barka Limonádé gombolyagot, ami azóta új néven fut, és elkezdtem egy nyakbavalót. Szép színátmenetes, de már menet közben úgy gondoltam, hogy ez így túl szép egy snassz kis sálnak... Majd ha lesz belőle valami, megmutatom.

 Elkezdtem a tesztkötés után egy csíkos pulcsit is kötni, kb. 80%-ban el is készült, de az időhiány félre rakatta velem, aztán meg nem volt kedvem elővenni. A két rendelésre készült sötétkék fülvédő is csak arra vár, hogy gomb meg gomboláspánt kerüljön rá, és mehetne a megrendelőhöz, de mivel úgyis (többé-kevésbé) jó az idő, nincs rá szükség, halogatom. Pedig már ki is van fizetve. Két angry birds jószágra is hiába várnak már kb. 2 hónapja, pedig a fizetségül kért csoki is jól esne... Közben beígértem egy karikás nyakláncot is egy ismerősnek, amiről közben meg is feledkeztem, de ismét felhívta rá a figyelmem! :) Szóval lenne mit csinálni, de valahogy nem megy. Olyan kedvetlennek és fáradtnak érzem magam mostanában!

De legalább csináltam bodza üdítőt! És még finom is!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...