Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2011. szeptember 26., hétfő

Sapkák őszreMert ha lassan is, de már nagyon jön az ősz. Reggel szinte fáztunk a biciklin! A múltkor emlegetett Sapkák c. újságból először Mesinek horgoltam meg a nagyi mintás sapkát, de nem igazán érvényesült a barett fazon a vékonyabb fonal - vékonyabb horgolótű verzióban.


Az első próbálkozás a virág dísz volt, de az a fonal sapkának nem volt ideális. Azért a virágot meghagytam, és utána kerestem megfelelő fonalat sapkának.


Szóval magamnak is horgoltam. Vagyis kipróbáltam a leírásban szereplő méretű tűvel és a hozzá vastagságban passzoló fonallal. Végülis barna Lisa fonal lett az áldozat.


A sapka fazonja jól érvényesül, de nekem ez se áll jól. Úgyhogy mégse magamnak készült... Hátha kell valakinek...


És a sapka virág dísze annyira megtetszett, hogy Mesi kötött sapkájára is került egy belőle!

2011. szeptember 14., szerda

Újabb magyar kötős újság!

Azzal fogadtak ma a postán, hogy van új kötős újság! Á, már megvettem az Amelie-t! Nem, ez most másik! Sapkák vannak benne! És tényleg! Ezt az eredetileg német nyelvű újságot adták ki magyarul:


Jó sok kötött és horgolt sapka van benne, igaz, 750 Ft, de magyar nyelvű! De jó, hogy fellendül a kínálat! Remélem, a Schoeller + Stahl többi magazinját is kiadják magyarul, mert nagyon jók! Tavaly vettem is egyet, akkor is, ha német nyelvű...

2011. szeptember 5., hétfő

Végre újra itt!

Jó rég nem jártam erre. Pedig kötöttem ám, meg egy picit horgoltam is. Csak valahogy nem volt időm. Vagy nem is tudom. Na mindegy, a lényeg, hogy most itt vagyok.

Elkezdtem egy sálat magamnak is Barka Limonádéból:


Azért mondom, hogy magamnak is, mert a kék, amit a facebook-on már mutattam, az ajándék volt Krisztinek.


A színe ezen már jobban látszik:


És szintén ajándék volt a kis horgolt karkötő is:


A karkötő mintája itt elérhető, bár én az eredeti próbálkozásom alapján fogtam hozzá.


Közben már egy jó ideje kötök egy nagyobb darabot is, sajnos a jó kis KnitPro-s damil sem bírja örökké a rángatást (főleg, ha ekkora darabról van szó), és elengedte a ragasztás...


És ha már úgyis szétcsúszott, gondoltam, kiterítem, hogy megnézzem, mekkora is már az ágytakaró. Több mint 1 méter x 1 méter, és eddig kb. 650 g-os, és még van 440 g fonal. Szóval ha szűken is, de jó lesz az ágyunkra!


És amiket itt még nem mutattam, csak a fonalfalón:

A tarkából akartam telefontokot kötni magamnak, de Mesi kiszúrta, hogy az babaruhának jó lenne, hát jó, így lett ruha Steffienek. A Barbiekra szűk volt, úgyhogy még egyet kellett kötni pár szemmel bővebben.Közben valamikor készült ez a pulcsi is, aminek az ötletét Hegemony77 adta. Aztán Mesi kitalálta, hogy kéne sál meg sapka is, hát lett.


Aztán azért lett tarka telefontokom is, amiből majd még kell kötnöm egyet rendelésre is, annyira tetszett mindenkinek. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...