Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2011. július 21., csütörtök

Barbie pulcsi

Van Mesinek "rendes" Barbie babája is, és ideje volt, hogy neki is legyen kötött cucca. (Mert Barbie kicsit vaskosabb, mint Steffie. Főleg csípőben...)

2011. július 20., szerda

Horgolt virágos karkötő

Varga Gabi blogjában láttam meg a hétvégén ezt a karkötőt, és annyira megtetszett, hogy muszáj volt csinálnom egy ilyet. Persze a leírást nem tudtam a Gabi könyvében meglesni, Budapest sajnos nagyon messze van, én meg türelmetlen vagyok! A kép alapján el is kezdtem kísérletezni, és nem is tartott túl sokáig, hogy ez süljön ki belőle:


Nem egészen ugyanolyan, főleg a közepe, de szerintem idáig hasonlít!


Két ilyen virágot kell horgolni, amivel jóval többet agyaltam, mint magukkal a virágokkal, de összehoztam. Nem mondom, hogy tökéletes, de kép alapján ennyit tudok.

Mint kiderült közben, a minta ingyenesen elérhető, bár én nem így csináltam!

2011. július 18., hétfő

Mi lesz a telefontokból?

Telefontoknak indult, de közben változott a terv! :) Nem varrtam össze az alját, hanem még kötöttem 5 sort patentmintával, aztán ez lett:

2011. július 13., szerda

Alapminták akrilból

Lassan fogy a fonal a szekrényből. Igyekszem mindent felhasználni. Nem mindenre van ötletem. Viszont azért haladtam az elmúlt egy (másfél?) hónapban is. Mindig agyalok mindenféle csipke meg azsúros mintán, de ezek a fonalak jobban bírják az egyszerűséget! Patent, lusta, rizs...


A barna bordás az én vállmelegítőm, ugyanolyan, mint a zöld, ami viszont nem az enyém.


A fehér rizses egy sapi télire, a kék lusta mintás meg egy háromszög sál. Még lehet, hogy rojtokat gyártok rá, nem tudom. Azt sem, hogy megtartsam-e vagy elajándékozzam. (Mert van rá igény!)De nemcsak akrilból kötök ám! Készül egy nagydarab valami a csomó maradék pamutfonalból is! Még nem mondom meg mi lesz, sok függ attól is, mekkora lesz. Majd kiderül, hogy a fonalmennyiség, a kezeim teherbírása vagy az idegeim szabnak határt a méretnek.

Meg még a maradék sportimoból egy kardigán is készül. (Nem olyan jó, ez a második csomag zöld valahogy rosszabb anyag, az az igazi csikorgós akril. :( Mindegy, azért megkötöm.


Meg mutatok még egyet! Ha már 3 éves helyett kaptam új telefont, jár neki új ruha is!Más! Hú, de szépeket találtam! Nézzétek csak! Whisper Book

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...