Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2011. január 20., csütörtök

Képes összefoglaló 2010.

Kicsit megkésve, de csak összeollóztam én is a tavalyi kötéseket, horgolásokat!

2011. január 18., kedd

2011. január 14., péntek

Hosszú-pulcsi

Élénk szín, meleg pulcsi, hosszított fazon, vagány ovis! :) A fonal a régi kedvencem, a Sportimo. 100% akril, puha, meleg, rugalmas és főleg strapabíró!


BCili pulcsija alapján...


Igaz, nem 3, csak két színnel, és nem alul kezdtem a kötést, hanem a nyakánál, így a mintát is meg kellett variálni, mert az alulról indult...

2011. január 11., kedd

Sapkadísz

Mesi sapkáját kicsit felturbóztam, egy nagy horgolt virággal csajosabbá tettem. És mivel picit szorította, a passzéját lebontottam, és lazábbra újrakötöttem.A virág leírását itt találtam!

2011. január 10., hétfő

Baba poncsó leírás


Hozzávalók: minimális maradék Rikker gyapjú (kendőkhöz való), nekem ez összesen 10 g. 3-as kötőtű.

17 szemet szedtem fel, 1 sima 1 fordított mintával kötöttem 6 sort passzénak, majd elkezdtem szaporítani a nálam megszokott módon. Egyenletesen elosztva, 1 sima 1 cs. ráhajtás, 3 sima, 1 cs. ráhajtás 1 sima, 1 cs. ráhajtás, 3 sima, 1 cs. ráhajtás, 1 sima, 1 cs. ráhajtás, 3 sima, 1 cs. ráhajtás 1 sima, 1 cs. ráhajtás, 3 sima, 1 cs. ráhajtás, 1 sima. Visszafelé minden szem fordított, csak a ráhajtások lekötésére kell figyelni.

A kellő hossz elérése előtt másfél centivel lusta kötéssel folytatom tovább, tehát most minden sor sima. Ezt a kis poncsót nem körben kötöttem, túl apró hozzá. A végén leláncoltam a szemeket, és olyan magasságig varrtam össze az elejét, hogy a baba feje (hajastól) még beleférjen. Sodortam hozzá megkötőt is, és ennyi. Fél óra az egész!

KÖTÖTT angyalka


Még nem is mutattam a kis karácsonyi művemet! Régóta ki akartam próbálni ezt az angyalkát, mert valahogy sokkal másabb, mint a horgoltak. Sima fehér Piroska horgolócérnából készült 2-es harisnyakötőtűvel. Elég aprólékos, de szerintem megérte vele küszködni. Igaz, a leírás angol, de egész jól boldogultam vele. (Leírás: 1. oldal, 2. oldal)


További karácsonyi ötletek itt! (Van még jópár változat angyalkára! És van majdnem egy évünk, hogy próbálkozzunk! :) )

Az eredeti angyalka:A magyar fordítás Jolimama albumában!

2011. január 6., csütörtök

Sok-sok nyugodt kötögetős időt 2011-re!

Először is boldog új évet kívánok mindenkinek! Gondoltam, adok már valami életjelet magamról.

Fura, de semmi újat nem tudok most mutatni nektek. Vagyis van ez a két sapka, egy pulcsi meg babaponcsó, amit még csak a fonalfalóra raktam fel, de azóta semmi. És nincs is energiám, hogy ezekről ennél többet mondjakÉs érdekes módon - bár tervem az van rengeteg - megkezdett munkám csak 4 darab van! Ezekről pedig majd akkor írok, ha egyszer (remélhetőleg) elkészülnek. (A kesztyű lehet, hogy inkább le lesz bontva...)Szoktak még ilyenkor visszatekinteni, fogadkozni, hát, nem is tudom, hogy én csináljak-e ilyet.

Egy biztos, 2010. nálam a sapkák éve volt... Idén nem sok kedvem van sapkázni!

Viszont amihez van kedvem, és szeretném, hogy összejöjjön, hogy eljussak minél több kötős találkozóra! Szeretném, ha május-június folyamán Orosházán is összehoznánk egyet, jó lenne eljutni a nagy Népligetben szokásosan megrendezett országos kézimunkás találkozóra, remélem, az a bizonyos "Bökőnap" is megrendezésre kerül, és még hátha más is besikerül!

Jó kötögetést (horgolgatást), hasznos fonalfalást mindenkinek 2011-re! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...