Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2010. augusztus 25., szerda

Mini-kendő

Amikor a barna átmenetes fonalért megkaptam Amandától ezt a lilásat, rögtön azon agyaltam, hogy valami olyat kötök, amiben érvényesülhet a szín. Elkezdtem hát még 21-én este egy kis kendőt. Aztán kötöttem, kötöttem, és máris azon kezdtem gondolkodni, hogy a szélére azért mégis kellene valami ütős minta. És folyamatosan a Haruni meg a Toszkána kendő széle jött elő. Nézegettem, számolgattam, és nekifogtam. A horgolós befejezéshez köszönöm szépen mindenki segítségét!

Na, milyen lett?
Pinduri kendő, csak olyan kis nyakmelegítő, de pont az tetszik, hogy feltekerve is szépen kifekszik a csücsökben a minta!

2010. augusztus 24., kedd

Segítség!

Kötök egy kendőt, a széle a Haruni szélével egyezik meg, csak épp nem tudok angolul, így a minta utolsó részét nem is tudom felfogni.

A horgolásos befejezésről lenne szó! Tudná nekem valaki értelmezni?

2010. augusztus 22., vasárnap

A cica, aki maci

Mostmár megmutatom az első horgolt állatkámat! Ajándékba készült, mivel csütörtökön kedves vendégeink voltak: Amanda és a két csemetéje. Igen, kettő. Sajnos hiába akartam 2 állatkát horgolni, csak eggyel lettem kész. Cicának szántam, de a kislány, aki kapta, folyton macikának nevezte.


Kb. 8-10 cm az egész. Maximum. Már nem is tudom. Oké, a cica arcán van még mit javítani, meg a testtartásán is, de nézzétek el nekem, ez volt az első próbálkozásom! Ígérem, Tamásnak is horgolok majd valamit!

2010. augusztus 18., szerda

Horgolt állatkák

Ki kellett próbálnom az állatkahorgolást! De meglepibe készül, úgyhogy csak az ihletadót mutatom meg!


A képet ezen a blogon találtam!

Mesi pedig már leadta az igényét, hogy neki már pedig kell ilyen ördög! Na majd meglátjuk!

2010. augusztus 16., hétfő

Előkerültem! :)


Remélem, lesz még, aki idetéved, annak ellenére, hogy mostanában eléggé eltűntem! Nem mutattam már rég semmit, mert nem is igazán készült el semmi jó ideje. Nem a meleg, hanem amiatt, hogy július elejétől augusztus elejéig az 5 hétből 4-et dolgoztam. Oké, más ezt rendszeresen csinálja, de nekem mindig újra bele kell rázódnom, hogy a munka mellett még másra is tudjak időt szakítani. Na a kötésre már nem jutott.

De most elkészült egy kendő! Még az orosházi mini-talin nyertem Macustól a hozzá való fonalat, és már akkor sejtettem, mihez kezdek vele, mivel 70%-ban mégiscsak gyapjú a drága! És mivel az első kísérletem óta motoszkált bennem, hogy a Gail-t meg kellene kötni valami levelekhez jobban illő színben! Így lett a két gondolatból egy kis 86 g-os kendő!


4-es tűvel kötöttem, így kicsit tömörebb, de jó is, nagyobb tűvel nem mutatott volna így! És így "csak" kb. másfél méter széles.


A fonal címkéje (bocsi, elég homály...)


Megszokásból mértem, pedig egyik FONALFALÓ JÁTÉKba se fér bele, az előző lejárt augusztus 5-én, az új meg csak 20-án indul! Még lehet jelentkezni!!!!!!!!!!

2010. augusztus 9., hétfő

Jé, címet elfelejtettem!

Folytatódik a fonalafaló játék! Mivel eltelt egy év, újra hirdetjük a játékot! Lehet csatlakozni a fonalfaló blogon! A kezdés dátuma még bizonytalan, majd megbeszéljük! De a lényeg! Használjunk fel a szekrényből minél több fonalat, és próbáljunk minél kevesebb újat beszerezni. A kezdés előtt beszerzett fonalakból készült holmikhoz felhasznált fonalakat mérjük, összesítjük, és a végén meglátjuk, ki a legügyesebb! :)Más! Ígértem játékot a nyárra, de sajnos engem is elkerült az ihlet. Nemhogy konkrét játék kiírás nem jutott eszembe, de gyakorlatilag 1-2 telefontartón kívül nem is készültem el semmivel már hetek óta. Mondjuk el se kezdtem túl sok dolgot, csak egy félig akril, félig gyapjú Gail-t.

Ezer bocsi mindenkitől, aki nálam szeretett volna játszani, nyerni, de ez most elmaradt. Remélem, összeszedem magam, és hamarosan tudok mutatni új kötéseket, meg ki tudok találni értelmes dolgokat... Most nem érzem úgy, hogy valami bekattanna... Vagy ilyenkor nem kéne erőltetni, csak félretenni a kötögetést??? Ez is megfordult a fejemben... :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...