Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2010. február 27., szombat

Szebbnél is szebbek

Drops


Noro


Debbie Bliss


Rico Design


Rowan


Coats


GedifraMég mindig nem dőlt el. Konkrét árlistánk még nincs. Kis nehezítő körülmény, hogy németül nem tudunk, angolul folyamatban vannak a dolgok, az egyszem magyar cég meg még semmi használhatót nem válaszolt...

Én mindet akarom! De aztán felébredek, és belelóg a kezem a bilibe...

2010. február 23., kedd

Két ujjatlan pulcsi

Ezerszer visszabontott, ezeréves fonalból végre elkészült az én "miniruhám". Oké, azért inkább farmerral veszem fel! Sajnos viszont magamat nem tudom lefényképezni, nem elég hosszú a karom! :)


És kész a kis csillagos cukiság is! Ezt is csak modell nélkül mutatom, mert Meske oviban van.


A szürke pulcsi 396 g, a kis kékség pedig kereken 100 g. Így most hol is járok? 1803 g.

2010. február 18., csütörtök

Csillag és méhecske

Nem bírtam magammal, és két nap alatt eljutottam eddig:


Oké, nem a legjobb szín a mintához, de a narancssárgánál csak jobb! És a vastagsága miatt, meg hogy ezzel lehet kísérletezni, megfelelőnek éreztem. Sajnos csak 5-ös tűvel kötöttem (vastagabbat nagyon nem is bírt volna a fonal), de így nekem kicsi lesz. Mesinek lesz egy jó lezser pulcsija. Megint...

A minta a ravelryn Frosted Star néven fut, 4$ az ára. De egy picassa albumban is volt egy kis ábra, én erről dolgoztam.


Horgolótűvel kezdtem, egy hurokkal kezdtem, 16 rövidpálcát horgoltam egy körbe, annak a szélső szálait szedtem fel harisnyatűre. 4-esével. Ez volt az első sor, tehát a minta első sora.
A minta minden páratlan sort jelöl, a páros sorok végig simák! És körbe haladunk.
Az 5. sorban van az első szaporítás. Mindig csak körben dolgozunk, nem fordulunk meg!
Aztán ameddig nem elég nagy a munka, hogy körkötőtűre szedjük, addig a harisnyakötőtűvel kötögetjük.


A mai napom pedig azzal telt, hogy MEGVARRTAM Mesi méhecske szárnyait! Egész tűrhető, nem?
Sima vászon anyag, drótra feszítve.

2010. február 17., szerda

Újabb álom-pulcsi

Újabb kihívás! Ezt muszáj lesz megcsinálnom!

2010. február 16., kedd

Utolsó előtti sapka

Legalábbis ebből a fajtából már csak egyet akarok kötni - magamnak...

Ez a negyedik, a Krisztié. Azt hittem, nincs is róla kép, de egy azért mégis van!

Megzabáljam? :-D

2010. február 12., péntek

Székhuzat és más tervek


Két huzat már kész van, a másik kettőhöz meg elhasználtam már azt az - azt hittem, hogy rengeteg - összes maradékot, amit erre szántam. Csakhogy még vagy 10-15 deka kéne hozzá. Most majd újra átdúrom a szekrényt, hogy mi passzolna hozzájuk. Így kettő majdnem egyforma, de a másik kettő totál más lesz! Maradék felélésre tökéletes amúgy!


A kettő kész huzat súlya kemény 208 g. A másik kettőt majd lemérem, ha kész. (Vagy remélem? Lackó mindig keveri ezt a két szót! :-D)

Jelenlegi helyzet: 1307 g.

És akkor a tervek! Nem érdekelnek a rendelések, lemondtam őket, csak a sapkát kötöm meg Krisztinek, és annyi! Aztán pedig!

Befejezem a székhuzatokat, a szürke hosszú mellényemet, vagy minek nevezzem... Miniruhának???

Utána kötök magamnak még mindig vagy kardigánt, vagy egy másik fajta hosszú derekú-rövid ujjú pulcsi félét, Meskének pedig valami hasonlót, mint a méhecske felső, csak más színben, meg egy ilyesmit:Ezt amúgy nem kézzel kötötték, de rögtön láttam benne a lehetőséget! Nekem való! Egyben meg lehet kötni, föntről lehet kezdeni. Azt hiszem, nekem ez lesz a mániám! :)

2010. február 10., szerda

Hírek a Kötőtű.hu-ról

Kedves mindenki! A helyzet az, hogy a héten adom fel a KnitPronak a kötőtű (és persze horgolótű) rendelést! Legyetek szívesek csütörtök délutánig minden igényt elküldeni!

(2010. február 11-én 16.00 óráig!)

Más! Tervben (és már folyamatban) van, hogy fonalakat is fogunk árulni. Több céggel is felvettük a kapcsolatot, de még nem fixáltunk le semmit. Előtte szeretnénk egy kis közvéleménykutatást végezni, amiből majd az is kiderül, hogy melyik céget válasszuk.


Ha leírnátok a fonalvásárlási szokásaitokat, nagyon hálás lennék! Hogy mi a fontos, milyen szempontok alapján választotok, vagy csak teljesen spontán történik a dolog? Fontos az ár? Vagy csak a minőség? Használtok műszálas fonalakat? Vagy kizárólag a természetes alapanyag jöhet szóba? Vagy ez mind mellékes, ha megtetszik valami?

És még egy kérdés! Mi az az ár, amit még elfogadhatónak érzel? Mondjuk nem mindegy, hogy jó minőségű akrilról, részben természetes, részben műszálas fonalról, vagy 100% gyapjúról van szó! Mondjuk 5 dekáért melyikből mennyit adnál maximum?


A kedves válaszadók közül sorsolni fogok, de az ajándék egyelőre legyen meglepi!

A határidő pedig legyen vasárnap éjfél! Konkrétabban február 21. éjfél!

És semmi egyéb feltétel, csak őszinte (és hosszadalmas) válaszokat szeretnék! :)

A horgo-blogon indult a téma, azt is érdemes elolvasni!

És akkor az én szempontjaim!
Az első az ár, sajnos. Az a bizonyos 3-400 Ft közötti kategória szerepel nálam legtöbbször. Leginkább a 100 % akril fonalakat használtam idáig, mert a környéken az volt leginkább elérhető. Még bizonyos mértékben gyapjú fonalat se nagyon árulnak... Ha kicsit messzebb megyek, azért van pamut meg kevert fonal is.
Az ár után közvetlenül persze nagyon fontos szempont a puhaság, a szín is. De volt már olyan, hogy szín alapján indultam, aztán jött a többi.
A 100% pamutot én sem szeretem. Nem csak azért, mert viszonylag drága, de még nehéz is, és nem is melegít. Inkább csak dekorációs célból használom, pl. lyukacsos poncsó, vagy amiket mégis megvettem, azokból táska készül.
Gyapjút még nagyon keveset kötöttem. Kipróbálásra volt egy gombócom az 1001 fonalas Katitól. Tényleg nagyon szuper fonal, de nekem túl drága. A Rikker gyapjú viszont árban és minőségben szerintem is nagyon jó! És annyira kiadós! Sokkal könnyebbek ezek a fonalak, mint az akril! De kendő és sál témakörben nem nagyon vagyok aktív, úgyhogy pihen ez a vonal. Egyelőre. Aztán majd látjuk!

2010. február 2., kedd

Kötőtű rendelés

Kedves kötögető, horgolgató olvasóim!

Ismét fogyóban a készlet a kötőtű.hu webáruházában, így arra jutottunk, hogy február folyamán újabb szállítmányt rendelünk a KnitPro-tól.


Ehhez azonban tudnom kellene, hogy mire van igény, nem szeretnék látatlanban felhalmozni semmit!

Ha mostanában terveztél horgolótűt, kötőtűt vásárolni, először is ajánlom figyelmedbe az idei, kibővült termékkínálatot tartalmazó katalógusunkat, melyben az összes KnitPro termékről olvashatsz részletes ismertetőt.

Fix, és variálható körkötőtűk, egyenes és harisnyakötőtűk, hagyományos, kétvégű és tuniszi horgolótűk fa, fém és akril változatban, valamint egyéb kötéshez, horgoláshoz kapcsolódó kiegészítőket találhatsz nálunk!


Kellemes válogatást kívánok!


(A katalógus megtekintéséhez kattints a képre!)


Ha bármilyen egyéb kérdésed van, írj bátran, minden kérdésre szívesen válaszolok! (dbgabella kukac gmail pont com)

(Ha esetleg csak jövő hónapban aktuális, akkor is írj, megbeszéljük! Mivel a következő rendelés csak május-június körül esedékes.)

2010. február 1., hétfő

Farsangi láz

Sose voltam odáig a jelmezek kiagyalásáért, beszerzéséért, kivitelezéséért, de mikor január elején egymás mellé került sárga és fekete gombolyag, gyorsan megszületett az ötlet! Mesinek is tetszett, így össze is hoztam. Még most is tetszik! Szárnyat kell még eszkábálni, de azt muszáj varrni, így az kicsit már nehezemre esik.A pulcsi megint föntről kezdve, körben lett kötve, a hajpánt egy pici calorimetry, amire rövidpálcákból horgoltam a csápot. Oviba a pulcsit simán el fogjuk hordani.

A sárga fonal készleten volt, a feketét vettem. Az egész 170 g-ot nyom, amiből 70 g játszik a fonalfalóban!

Tehát az állás 1099 g! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...