Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2009. október 31., szombat

Szeretnél egy kis plusz pénzt keresni?

Nem akarok senkit rábeszélni, ezért nem is írom ide részletesen! Akit érdekel, itt olvashat róla!
Én regisztráltam, mert érdekel a dolog!

2009. október 26., hétfő

2009. október 20., kedd

Fonalfaló állás október 20-án

Majd elfelejtettem, hogy a poncsóhoz készült két sapkát meg egy sálat is be kellene számolnom! Ezek hárman együtt 162 g-ot nyomtak, miután a kis mályva (augusztus óta beszerzett) maradék 22 g-ot levontam.

Ezen kívül hirtelen kötöttem 3 fülmelegítőt (itt a faluban a calorymetry túl nagyképű megnevezés lenne), amiknek darabja 32 g. Egy nekem, kettő meg megrendelésre készült. Még egyet kell majd kötnöm, de most ugye fáj a kezem. Még mindig...

Az előző állapot szerint 329 g-nál jártam, ehhez jön hozzá a mostani 258, így összesen augusztus óta 587 gramnál járok.

(Kár, hogy a próbakötések, amik lebontásra kerülnek, meg a még félben lévő 3-4 dolog nem számít. Vagyis csak MÉG NEM számít! Mert valami csak el is készül majd!)

2009. október 15., csütörtök

Kötni szigorúan tilos!

Nem, orvosnál még nem voltam, de megállapítottam, hogy a bal csuklóm igencsak meg van erőltetve, így aztán pihentetni és kímélni kell! Nem elég kenegetni, szigorúan kesztyűben szabad csak biciklizni, hogy meg ne fázzon, és kötést még csak véletlenül se vehetek a kezembe!

Fáj már a csuklóm 3. napja, de sajna nem javul, így most erőt veszek magamon, és nem kötök! (Azért tegnap-tegnapelőtt 2 fülmelegítőt, vagyis calorymetrit legyártottam!)

Pedig ez a szép kis csipke sál nagyon hívogat! (Rikker-gyapjúból készül, és kb. 3/4 készenlétnél tart...)

2009. október 13., kedd

Még nem késő jelentkezni!

Eddig összesen 51-en jelentkeztek a játékra, ami nagyon jó, de még mindig várom az érdeklődőket! tudjátok, ha 100-nál is többen lesztek, két nyertes lesz!


Részletek itt!

Még az idő több mint fele megvan! Október 25-én éjfélig jelentkezhetsz!

Sapkások

Most csak egy reggeli kép a két kis sapkásról!

2009. október 12., hétfő

Poncsó szaporításHogy is kell azt a szaporítást csinálni poncsóknál, hogy ahol szélesedik a darab, ott egy kis sáv fut végig?

Itt látható!

2009. október 10., szombat

Karácsonyra

Én nem vagyok az a tipikus karácsonyi lázban égő alkat. Aki ismer, az tudja, hogy ettől a nagy készülődéstől a hideg is kiráz.


De a horgolt csillagokat azért szeretem! És most nemrég ráakadtam egy jó nagy gyűjteményre!

Csillagok, angyalkák, kötve, horgolva! Muszáj elmentenem, még ha az angol nyelvű leírások nekem nem is mondanak sokat...

Karácsonyi minták

2009. október 8., csütörtök

Spectra Acrylic tervezett árak


Egy nagyjából számolt árlistát raktam fel az új, átlátszó termékekről! Átlag 30%-kal olcsóbbak, mint a Symfonie!

Itt tájékozódhatsz!

Ha érdekel ezek közül valami, minél előbb írjatok!

Pomponos fonal praktikák

Árulták mostanában azokat a pomponos fonalakat, de nem mindenkinek olyan egyszerű ezekből kötni.

Egyébként valami elképesztően puha sálat lehet belőlük kötni! A fehér kicsit olyan, mint egy végtelenített Ágnes pelenka, vagy mi volt a neve, de ettől tessék elvonatkoztatni, mert álom-puha sál van belőle! Majd a télen kiderül, hogy mennyire meleg... :-)


Én azért viszonylag hamar ráéreztem a dologra!

A kezdéshez az a módszer vált be legjobban, amikor egy szálból szedjük fel a szemeket.

A videó itt látható!


Méghozzá úgy, hogy Az első hurok közvetlenül egy bogyó előtt legyen. Ezután a bogyót kihagyva, két pompon között két szemet szedünk fel. A sor végén egyet szedünk fel.

Azután lustakötéssel haladunk tovább, tehát minden sor sima kötéssel készül. Kivételesen a sorok első és utolsó szemét is lekötjük!

A lényeg tehát annyi, hogy a pomponokból nem képzünk szemet, azokon mindig csúszunk egy kicsit, és csak a pomponok közötti fonal részekkel dolgozunk.

4-es tűvel, ha egy sorban 5 pompon van, kb. 12 centi széles sálat kapunk. 20 deka fonalból kijön egy jó másfél méteres sál! Ezen a képen nagyjából látszik, hogy össz. 10 szem egy sor, tehát egy esti film alatt el is lehet készülni! :-)


Leginkább sálakhoz alkalmas, de láttam valakinél nagyon vidám pomponos párnahuzatot is!

2009. október 6., kedd

100! Játék! Ha nincs blogod, akkor is!

Ez most akkor szülinapnak számít? Mert a blogspot nyilvántartása szerint ez a 100. bejegyzés!!!!! (Ok, némelyik már piszkozat, de beleszámoltam!)

És mivel ígértem én is egy játékot, ennél jobb alkalmat nem is találhatnék! A közvélemény-kutatásom is éppen véget ért, amiből kiderül, hogy leginkább vásárlási utalványt szeretnétek nyerni, de a fix ajándék sem sokkal maradt le mögötte!

Így azt találtam ki, hogy a nyeremény legyen egy Symfonie Wood Kezdő Kötőtű készlet, de ha már a nyertesnek van ilyen, vagy nem ilyet szeretne, akkor helyette választhat egy 5000 Ft értékű vásárlási utalványt is.


(A képen a vastag tűs szett látható!)

(Ha 100-nál több jelentkező összejön, akkor két nyertest fogok sorsolni!)


A játéknak 3 feltétele van!


1. Hagyj egy üzenetet ennél a bejegyzésnél!
2. A blogodban írj egy bejegyzést, amiben szerepel, egy ide mutató link, a nyeremény és jelentkezés határideje.
3. Légy regisztrált felhasználó a Kötőtű.hu oldalunkon! (Régi és új felhasználók egyaránt játszhatnak!)

Jelentkezési határidő: 2009. október 25. vasárnap éjfél! 26-án, hétfőn délelőtt fogok sorsolni, és még aznap közzé teszem az eredményt is.

A játékot meghirdetem a Kötőtű-Blogon is, elég egy helyen jelentkezni, mert a dupla jelentkezés nem jelent dupla esélyt! Ezért előre is elnézést kérek!

Hát akkor visszaszámlálás! 5-4-3-2-1-0!!!!!!! Induljon a játék! Pontosan 20 nap áll rendelkezésre, szóval gyertek, jelentkezzetek! Mert kötni jó!!! És az se mindegy, mivel kötünk!

F I G Y E L E M ! ! !


Egy kis kiegészítés a játékhoz!

Ha netán nincs blogod
(mert vannak ám még olyanok is!), akkor sem kell kimaradnod a játékból! Ha mindkét másik feltételt teljesíted, becsületbeli alapon még egy kérésem lenne!

Ha tudsz olyan fórumot, társalgót, vagy akármit, ahol kötögető, horgolgató emberkék csevegnek, és még nem ajánlotta más, ajánld az oldalam! Ha más ötleted nincs, az iwiw (vagy más hasonló oldalak) üzenőfalára is kiírhatod!

Pl. ezt: Ha szeretsz kötni, és szívesen nyernél egy különleges kötőtűkészletet, nézz be ide! http://kototu.hu/blog/37-nyerj-te-is-knitpro-koettt

2009. október 5., hétfő

Kötőtűk, horgolótűk akrilból!

Hihetetlenül érdekes dolgot találtam! A KnitPro vadiúj termékekkel állt elő! Totálisan átlátszó, akril kötő- és horgolótűk jelentek meg a kínálatukban!

A részleteket itt magyarul is elolvashatod!Látott már ilyet, vagy akár hasonlót valaki? Nekem nagyon tetszik!

És pont rendelés előtt állunk. Árlistát még nem kaptunk, de ha valaki ingerenciát érez, szóljon, és rendelünk ilyen szép és érdekes tűket is! (Apropó, rendelés! Szerdáig szóljatok, ha valamit szeretnétek, ami nincs a webáruházban!)

De csak simán a véleményeket is várom!

Megint egy saját ötlet


Noémi poncsójához beígértem egy sapkát meg egy sálat is, de eléggé megizzasztott a dolog. A sálhoz marhára nem volt kedvem. Nagyképűen hangzik, de egy sál túl egyszerű, nem mozgatta meg a fantáziámat, így hozzá se akartam fogni. De nagynehezen elkészült! Hogy ne legyen olyan unalmas a patentminta, szépen körbehorgoltam. Szerintem, dobott rajta egy kicsit.


A sapka az más történet. Se egy kép, se egy konkrét ötlet nem volt. Annyit mondott a kedves megrendelőm, hogy legyen rajta ugyanolyan bojt, mint a poncsón, ugyanúgy mályvából, meg legyen megkötős, a kötő is mályvából, a sapka lehet többségében khaki színű, de legyen csíkos, viszont ha lehet, inkább függőlegesen csíkos. És kicsit lehet manósapka, nem az a teljesen fejre simuló. Hát, agyaltam éjjel, agyaltam nappal, nem jött a szikra. Agyaltam tovább. A bojtot meg a kötőt megcsináltam már előre, hogy nehogy félidőben elfogyjon hozzá a mályva fonal, de a sapka ötlete csak nem jött. Közben azon is gondolkoztam, hogy egy rétegből ez nem is lesz jó, igazán fülfázós sapka lenne.

És ahogy kitaláltam, hogy 2 réteg legyen, az alapötlet meg is született! Egy pánt, ami körbefut a sapkán, hogy a fülnél, homloknál dupla meleg legyen, és lehetne csíkos is. Vízszintesen, de ha összeállítjuk, ez függőleges lesz!

Az első, a prototípus nem sikerült. Széles volt a pánt, gyorsan fogyasztottam a sapkát, olyan lett kicsit az alakja, mint a honfoglaló magyarok szőrös, csúcsos, bőrből készült fejfedője. De nem bontani kezdtem, a maradék fonalból csináltam keskenyebb pántot, meg hosszabb sapkát, és csak akkor szedtem le a bojtot meg a kötőt! Aztán persze bontottam, mert úgy megtetszett a sapka (nekem és Mesinek is), hogy az én kis modellemnek is kötöttem egyet. A Noémié (Noméjimé, ahogy Meske mondja) szombaton, a Meskéé vasárnap készült.


De a csajszim oviban van, így most a vénséges Kati ült nekem modellt! Kati-baba 1980 óta öregszik velem, ezért ilyen maszatos az arca! Ja, és Kati baba feje azért kisebb, mint egy átlag 3 évesé, szóval a csajszikon azért jobban fog állni!

Remélem, tetszeni fog a kislánynak meg az anyukájának is!

Oscar-díj

El se hiszem! Én, aki általában minden ilyen díjazós-továbbadós játékot megszakít, kaptam egy díjat! Vagyis hirtelen kettőt! :-)
Az elsőt, régi-netes barátnőmtől, Maristól kaptam, aki nem híve annak, hogy a neten összeismerkedő emberek találkozzanak, de jó 5 év elteltével csak összehoztuk!

A másikat pedig Macus ajánlotta nekem, aki kötögetés kapcsán akadt a blogomra, és azóta is az egyik legkitartóbb olvasóm!

Köszi, tényleg nagyon jól esett! Egy kis pozitív feltöltődés a mai napra!

Köszi mindenkinek! Nem tudom, van-e szabály a továbbadásra vonatkozóan, de én nekik minden további nélkül vissza is adnám a díjat! :-)

De még lehet, hogy gondolok ki jelölteket, csak most sürgősen el kell mennem az iskolás csemetémért! :-)

2009. október 2., péntek

Játékra fel!

Gabcsap játékára jelentkezem! Egy őszi szettet sorsol majd ki a jelentkezők között, hogy ne fázzon a fülünk, nyakunk, kezünk! Én meg még sosem nyertem, remélem, most sikerül! Ilyen szép fonalakból készül majd a nyeremény:


Október 10-én éjfélig bárki jelentkezhet!

2009. október 1., csütörtök

A legmeggyőzőbb érv a természetesség mellett

Vagyis a legmeggyőzőbb hozzászólás! De mindenkinek köszönöm, aki leírta a véleményét! Ezt az egyet viszont muszáj külön bejegyzésben is közzétennem! (Ellensúlyként... :-D )

Gabi írta...

Van egy nagyon fontos szempont, amit, ha jól láttam, még senki nem említett, de szerintem nagyon idekívánkozik. Láttam egy szlogent: "Aki köt, az a Föld barátja!" Ez csak akkor igaz, ha természetes alapanyagú fonalakból kötünk. Ezzel életben lehet tartani több ősi iparágat, az állattartást, a hagyományos technológiákkal készült természetes alapanyagok feldolgozó mesterségeket. A műszálakkal pontosan az a nagy baj, mint ami az egyéb műanyagokkal. Ha nem is látszik elsőre, itt ugyanaz a gond, ill. a kérdés, mint az élet bármely területén: mindannyian a pénzükkel szavazunk, amikor választunk a boltban. A tét nem kevesebb, mint a folytatható élet, a környezetbarát ill. környezetromboló (pl. nem lebomló) termékek közötti választással a Föld jövöjéről szavazunk.

Még sok gondolat van ezzel kapcsolatban, ami idekívánkozna, de talán ennyi is elég gondolat (vagy inkább KLIMA)ébresztőnek.

Egyetértek! Még soha nem gondoltam át így. Azért a már meglévő műszálaimat elkötöm, mert ha valami készül belőle, kisebb az esély, hogy hulladékba kerüljön!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...