Pages

KnitPro kötő- és horgolótűk

2009. augusztus 24., hétfő

Költözöm

  


Agyalok már egy ideje, hogy ha már van szép honlapunk, mért két helyen írogatok.

Megszerettem a blogspotot, az itteni társaságot, talán ezért esik nehezemre a költözés, de így meg az oldalam nem halad semmire.

Így elhatároztam, hogy mégis átköltöztetem a blogom.

Kicsit félek, hogy nem lesz elég látogatóm, főleg nem kommentelőm, mert egyelőre csak regisztráció és belépés után lehet az oldalon hozzászólni.

De van ám ötletem, hogyan tudnám erre ösztönözni a kedves kötögető-horgolgató-blogolgató társaimat! (Ennek részleteiről szeptember első felében fogok nyilatkozni, addig finomítom a dolgot! De annyit elárulok, lesz nyeremény is!)

Ja, és hogy hová költözöm? Természetesen a kötőtű.hu blogba!

2009. augusztus 19., szerda

2009. augusztus 18., kedd

Megint nyaklánc

El is készült a karkötőhöz való nyaklánc!

Az első gyapjam története

Hát az úgy volt, hogy én még életemben nem kötöttem gyapjúból, nem is vágytam rá, mert (tudtommal) "a gyapjú szúrós, nehezen kezelhető, nem tartja a formáját", és nem szeretem a macerát. Pamutot használtam, de általában inkább akrilt. Aztán mikor rátaláltam a rengeteg blogspotos kötős blogra, valahogy elkezdtem érdeklődni. Erikánál sokat nézegettem a meglepően szép gyapjú fonalakat, amik nem is drágák, és mindenki olyan szép kendőket köt belőle! Fura ez, mert ezelőtt kendőre se vágytam, na de megfertőztek.

Agyaltam, hogy talán akrilból is lehetne, de rájöttem, hogy az merénylet lenne ezek ellen a minták ellen. Aztán feladtam, gondoltam, ez nem az én stílusom, nem is érdekel. De mindig előjött. Aztán egyszer csak Maris felajánlott nekem egy cserebizniszt, így lett 25 deka lilás bordó vékony Rikker gyapjam. Szép és praktikus kötőtűim is vannak már hozzá, így nekiláttam a Gail nevezetű mintának, ami úgy bejött, hogy 5 nap alatt elkészült a kendő!

Csakhogy nem lett tökéletes. Kezdő gyapjú felhasználó lévén nem gondoltam, hogy a befejezést valami laza módszerrel kell elkövetni. De erre csak akkor jöttem rá, mikor elkezdtem (sajátos módon) kifeszíteni a kendőt... Sajnos ennyit engedett a széle, cakkosabbra nem tudtam kihúzni. És még jó, hogy nincsenek itthon a gyerekek, mert gombostűt nem találtam, az ő parafatáblájukról nyúltam le a rajzszögeket, és mivel nem találtam megfelelő felületet, az ágyunkra szúrkáltam fel a kendőt.

Nem ér kiröhögni, legközelebb majd jobban sikerül! :) Azért ugye, nem olyan béna?Ja! És majdnem fele fonalam még megvan, a másodikból csak néhány métert kellett elhasználnom. Ha ezt előre tudom, Laminaria-t kezdek el. De a fele fonal biztos nem elég hozzá. Na majd legközelebb. És 200x80 cm-es a drága. (Az hány Moncsit is jelent pontosan? :D)

Fonalfaló: 141 g :-)

Az este horgoltam egy kicsit. Csipcsilla nagy közös takarójához egy próbadarabot, egyszínűt, úgyis mindenkié tarka! Majd még én is fogok színeset is! Egy másik mini gombolyagból meg egy kis edényfogócskára futotta. (Ja, meg Meskének egy virágos kis nyaklánc szerűség, de azt lenyúlta, és már nem is találtam meg.)


Még vasárnap elkészült a Gail, csak még a kifeszítése nem volt meg... Igen, blokkolás! Csak nem akart eszembe jutni! :-) Addig egy kép, amin még 12 sor hiányzott a végéhez!


Az egész komoly 141 g-ot nyomott! :-)

Az első képen látható kis karkötő nem számít bele, mert bár 5-e után készült, a fonalat hozzá is később vettem. Megrendelésre készült, de nyilván az enyém lesz, mert szerintem szűk lesz az illetőnek. Pedig 20-án már ebben akart virítani. Jó, addig még összedobok egy másikat!


Meg még anyunak egy nyakláncot is gyártottam, ami meglévő fonalból van, csak éppen nem mértem le. De úgyis jelentéktelen súlya van. Vagyis tömege. :)

2009. augusztus 17., hétfő

Mit találtam?


Találtam a szekrényben egy régi kardigánt. Jól kinyúlt, gomb sincs rajta, de a mintája! Tudtam én, hogy láttam már valahol! Ki is nyomoztam! Gondolom, nem lep meg senkit, hogy Erikánál találtam rá!

Valaki esetleg a mintáját nem tudná nekem eljuttatni?

2009. augusztus 12., szerda

Kendő kérdés

Szerintetek két gombolyagnyi Rikker gyapjúból milyen kendőt kössek? (A Laminaria tetszik legjobban, de ahhoz lehet, hogy kevés a fonalam...)

Más! Mért nem frissül a kedvenc blogjaim listája???

2009. augusztus 8., szombat

Díjak, játékok!

Gabcsaptól kaptam egyszerre 2 díjat is! Nagyon szépen köszönöm! Bár lusta disznó vagyok, és nem tudok most x embert kigondolni, akinek tovább adhatnám...De ennek ellenére szeretnék Erika ajándékozós játékára jelentkezni, mert olyan szép kendőket sorsol ki! Én meg tuti, soha nem fogok ilyet kötni, pedig olyan szépek! (Na jó, lehet, hogy fogok kötni ilyet, mert már van egy kis gyapjam is hozzá...)

Szóval ilyen szép kendőket fog Ercsu kisorsolni, nem is tudom, melyik tetszik legjobban!A másik egy olyan játék, ahol közösen kellene egy takarót horgolni. Csipcsilla gondolta ki, én meg csatlakoznék... Kíváncsi vagyok nagyon, mi lesz belőle!

Poncsó-pulcsi

Az ujjas poncsó, vagy pulcsi vagy micsoda leírása a kötőtű.hu oldalon található!

(Úgy néz ki, hamarosan teljesen átköltözök oda!)

2009. augusztus 6., csütörtök

Ujjas poncsó


Csillánál láttam ezt a képet vagy 2 hónapja, azóta tervben volt.

Egy próbadarab már elkészült, meg még egyre van rendelés, de még finomítani kéne rajta!

Ja, és remélem, ez már befér Anyahajó Fonalfaló játékába!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...